Utbildningskalender

HÖSTEN 2022

Matsalsutbildning

Tisdag 8 november, 10.00 – 16.00

Denna utbildning är en grundkurs i klassiskt matsalsarbete, riktad till den som vill lära sig mer om hur och varför vi gör på ett visst sätt. Vad serveras från höger, vad serveras från vänster och varför provsmakar gästen vinet?
Det och mycket, mycket mer går vi igenom i denna utbildning.

Vem skall gå kursen? Kursen vänder sig både till dig som är ny i branschen eller som vill friska upp dina kunskaper.

Plats: Spendrups Huvudkontor, Sankt Eriksgatan 119, Stockholm

Kostnad: 1 250:-/deltagare*. Kursledare: Monica Nordqvist

Att arbeta i matsalen är både roligt och utmanande. Att veta vad som är att ge bra service, att duka ett bord på ett trevligt och inbjudande sätt och att veta hur vi serverar mat och dryck, gör arbetet så mycket roligare.
I denna utbildning går vi in på grunderna i matsalsarbetet med olika typer av hantering och servering, men också vikten av att hålla matsalen i ett gott skick med rätt förberedelser.

UTBILDNINGENS INNEHÅLL • Hur vi bemöter våra gäster på rätt sätt • Att arbeta som säljare med rekommendationer • Att duka med harmoni • Vilket glas till vilken dryck • Att hantera och servera dryck • Att öppna och servera olika typer av vin • Vad som serveras på bricka och vad bärs i handen • Teknik – Att bära tallrikar och servera från fat • Mise en place – Allt på plats • Ansvarsfull Alkoholservering

VINUTBILDNING

Tisdag 29 november, 09.00 – 16.00

Ger dig fördjupad kunskap om de olika typerna av vin. Hur de framställs, hur de vanligaste druvsorterna smakar och hur man kombinerar mat och vin.

Teori varvat med provningar.

Vem skall gå kursen? Kursen vänder sig både till dig som är nyfiken på vin och vinets värld.

Plats: Spendrups Huvudkontor, Sankt Eriksgatan 119, Stockholm

Kostnad: 1 650:-/deltagare*. Kursledare: Jeanette Wiberg Wingquist

UTBILDNINGENS INNEHÅLL • Historia • Tillverkning av mousserande, vitt, rosé och rött vin • De vanligaste druvsorterna • Länder och regioner • Mat och vin i kombination i teori och praktik • Servering/hantering/defekter • Hur man planerar sin vinlista

Hur fungerar det?
Boka din plats genom att klicka in på ”ANMÄL DIG HÄR!”-knapparna ovan eller maila till: info@krogvis.se. Vi behöver veta kursdeltagarens namn och kontaktuppgifter samt vilket kundnummer som er restaurang har hos Spendrups.

Vill du ha hjälp mer resor eller övernattning i samband med utbildningen? Det fixar KrogResor! Läs mer om KrogResor HÄR