
18 SEPTEMBER:
Restaurangekonomi/
Revenue management
Måndag 18 September
Plats: Spendrups Huvudkontor, Sankt Eriksgatan 119, Stockholm
Kostnad: 2 750:-/deltagare*
Kursledare: Rikard Lindkvist
Utbildningen för dig som vill kunna tillhandahålla rätt vara till rätt pris vid rätt tillfälle för att bli så lönsam som möjligt.
Efter kursen vet du hur du genom inköpsoptimering skapar ökad lönsamhet genom prissättning, menyval och bordsbokningsförfarande.
UTBILDNINGENS INNEHÅLL • Analys av menyer • Branschens nyckeltal och metoder för ekonomisk styrning samt uppföljning • Begrepp och definitioner som används inom branschen • Ekonomiska strategier och prognos av efterfrågan • Metoder för prissättning och prisoptimering • Tolkningar och analys av statistik samt logiska slutledningar • Branschanpassade lönsamhetsberäkningar med datorstöd
Läs mer HÄR
25 september:
hållbar krog
Måndag 25 September
Plats: Spendrups Huvudkontor, Sankt Eriksgatan 119, Stockholm
Kostnad: 1 150:-/deltagare*
Kursledare: Anna Stadig

Det här är utbildningen för dig som vill dra nytta av att arbeta mer hållbart för att bli lönsammare och mer konkurrenskraftig
Efter workshopen så har du flera verktyg för att arbeta mer hållbart utan att tumma på lönsamhet eller göra kostsamma investeringar och förändringar.
UTBILDNINGENS INNEHÅLL • Begrepp och definitioner inom hållbarhet • Efterfrågan på hållbara produkter och tjänster från era målgrupper • Ekologisk, social- och ekonomisk hållbarhet • Greenwashing/greenhushing • Hållbarhetens betydelse för varumärket • Kartläggning • Konkurrenter och omvärld • Mål • Policy • Spelplan, det vill säga, vad det är vi har att förhålla oss till.
Läs mer HÄR

3 oktober:
stor ölutbildning
Tisdag 3 Oktober
Plats: Spendrups Huvudkontor, Sankt Eriksgatan 119, Stockholm
Kostnad: 1 450:-/deltagare*
Kursledare: Jeanette Wiberg Wingquist
En utbildning för dig som vill lära dig det mesta om vad öl är
Fördjupad kunskap om vad öl är, vad som skiljer olika ölstilar åt, hur råvaror påverkar ölen och hur den tillverkas. Vilken öl som passar till vilken mat och hur den ska serveras.
Vi kommer även att besöka Spendrups helt nybyggda och moderna utvecklingsbryggeri i Länna.
UTBILDNINGENS INNEHÅLL • Ölets historia • De olika råvarorna i teorin
• Att tänka på för att alltid servera ett gott glas öl • Tips runt mat och öl. Hur fungerar våra smaksinnen? • Se bryggeriprocessen i vårt bryggeri
• Ölprovning av olika ölstilar • Felsmaker
Läs mer HÄR
10 oktober:
stor spritutbildning
Tisdag 10 Oktober
Plats: Spendrups Huvudkontor, Sankt Eriksgatan 119, Stockholm
Kostnad: 2 850:-/deltagare*
Kursledare: Hans Bihl

En strukturerad introduktionskurs till spritens värld
Efter denna kurs har du byggt upp både kunskap och självförtroende för att sälja och servera sprit i olika sammanhang. Att svara på dina gästers önskemål och ge värdefulla rekommendationer kommer bli mycket enklare efter denna kurs.
UTBILDNINGENS INNEHÅLL • Grunderna vid sprittillverkning• Huvudtyperna och stilar av sprit• Råvaror, jäsning (fermentering) destillation och lagring • Provning, där vi går in på hur man värderar olika typer av sprit• Hur man serverar sprit.
Läs mer HÄR

17 oktober:
stor vinutbildning
Tisdag 17 Oktober
Plats: Spendrups Huvudkontor, Sankt Eriksgatan 119, Stockholm
Kostnad: 1 450:-/deltagare*
Kursledare: Jeanette Wiberg Wingquist
En utbildning för dig som vill lära dig grunderna om vin
Ger dig fördjupad kunskap om de olika typerna av vin. Hur de framställs, hur de vanligaste druvsorterna smakar och hur man kombinerar mat och vin. Teori varvat med provningar.
UTBILDNINGENS INNEHÅLL • Historia • Tillverkning av mousserande, vitt, rosé och rött vin • De vanligaste druvsorterna • Länder och regioner • Mat och vin i kombination i teori och praktik • Servering/hantering/defekter • Hur man planerar sin vinlista
Läs mer HÄR
7 NOVEMBER:
BAS BARUTBILDNING
Tisdag 7 November
Plats: Spendrups Huvudkontor, Sankt Eriksgatan 119, Stockholm
Kostnad: 2 850:-/deltagare*
Kursledare: Hans Bihl

Här är kursen för dig som vill skaffa dig kunskaper om baren.
Både om produkter, arbetstekniker, klassiska och mer trendiga drinkar samt hur du kan göra din bar mer effektiv och lönsam.
Kursen vänder sig både till både nybörjare och till dig som har jobbat ett tag
Med inspiration som ledstjärna fokuserar vi på praktiskt bararbete och hur du kan utveckla och utnyttja baren bättre. Vi blandar och provar 20-talet drinkar. Fokus ligger på klassiska drinkar men givetvis kommer vi även att blanda mer trendiga drinkar också.
Genom att blanda lärarledda moment med praktiska provningar blir det lättare att ta till sig utbildningen.
UTBILDNINGENS INNEHÅLL • • Drinkblandning med provning • Arbetstekniker och arbetsstationen • Rekommendation och försäljning av drinkar • Produktkunskap • Utrustning & glas • Drinkmenyn
Läs mer HÄR

28 NOVEMBER:
Matsalsutbildning
Tisdag 28 November
Plats: Spendrups Huvudkontor, Sankt Eriksgatan 119, Stockholm
Kostnad: 1 150:-/deltagare*
Kursledare: Monica Nordqvist
Denna utbildning är en grundkurs i klassiskt matsalsarbete, riktad till den som vill lära sig mer om hur och varför vi gör på ett visst sätt.
Vad serveras från höger, vad serveras från vänster och varför provsmakar gästen vinet? Det och mycket, mycket mer går vi igenom i denna utbildning.
UTBILDNINGENS INNEHÅLL • Hur vi bemöter våra gäster på rätt sätt • Att arbeta som säljare med rekommendationer • Att duka med harmoni • Vilket glas till vilken dryck • Att hantera och servera dryck • Öppna vin med korkskruv • Dekantering av vin • Att öppna och servera mousserande vin • Vad serveras på bricka och vad bärs i handen • Teknik – Att bära tallrikar • Teknik – Att servera från fat • Mise en place – Allt på plats, rätt förberedelser i matsalen gör skillnad
Läs mer HÄR
Hur fungerar det?
Boka din plats genom ”Boka här”-knappen ovan eller maila till: info@krogvis.se. Vi behöver veta kursdeltagarens namn och kontaktuppgifter samt vilket kundnummer som er restaurang har hos Spendrups.
* Pris exkl moms. I alla våra utbildningar ingår kursmaterial samt kursintyg. I heldagsutbildningarna ingår lunch.