Matsalen
Denna utbildning är en grundkurs i klassiskt matsalsarbete
Vad serveras från höger, vad serveras från vänster och varför provsmakar gästen vinet? Det och mycket, mycket mer går vi igenom i denna utbildning.
För dig som vill lära sig mer om hur och varför vi gör på ett visst sätt.
Att arbeta i matsalen är både roligt och utmanande. Att veta vad som är att ge bra service, att duka ett bord på ett trevligt och inbjudande sätt och att veta hur vi serverar mat och dryck, gör arbetet så mycket roligare.
I denna utbildning går vi in på grunderna i matsalsarbetet med olika typer av hantering och servering, men också vikten av att hålla matsalen i ett gott skick med rätt förberedelser.
Delområden:
- Service och gästbemötande
- Försäljning och merförsäljning
- Dukning
- Rätt glas
- Servering av drycker
- Att använda bricka
- Servering av mat
- Fatservering
- Mise en place
- Ansvarsfull alkoholservering
Utbildningens innehåll:
- Hur vi bemöter våra gäster på rätt sätt
- Att arbeta som säljare med rekommendationer
- Att duka med harmoni
- Vilket glas till vilken dryck
- Att hantera och servera dryck
- Öppna vin med korkskruv
- Dekantering av vin
- Att öppna och servera mousserande vin
- Vad serveras på bricka och vad bärs i handen
- Teknik – Att bära tallrikar
- Teknik – Att servera från fat
- Mise en place – Allt på plats, rätt förberedelser i matsalen gör skillnad
- Kort om alkohollagen - Att servera alkohol ansvarsfullt
Kursen är en heldag med diskussioner och övningar.