Att arbeta med alkohol, ett ansvar!
Att arbeta med och sälja alkohol innebär ett stort ansvar
Du som möter gästen förväntas ha kunskap i alkohollagen och dess syfte för en trygg och bra miljö för såväl medarbetare som gäster.
Få en snabb överblick av hur alkohollagstiftningen ser ut och vad som krävs för att servera alkoholhaltiga drycker
Att alkohol räknas som ett självklart inslag i restaurangutbudet tror vi att de flesta håller med om. Men med rätten att få servera alkoholhaltiga drycker följer också skyldighet i att ha kunskap om hur alkoholen påverkar människor, hur viktigt det är med leg-kontroll och hur vi undviker överservering.
Denna utbildning ger en snabb överblick av hur alkohollagstiftningen ser ut och vad som krävs för att servera alkoholhaltiga drycker*.
Delområden:
- Alkohollagen
- Alkohol, en berusningsdryck
- Droger på krogen
Utbildningens innehåll:
- Varför alkohollagen finns
- Hur alkoholen påverkar hjärnan
- Minderårig och leg-kontroll
- Hur vi undviker överservering
- Droger, de vanligaste substanserna
*Om du vill gå en fördjupande utbildning om Ansvarsfull Alkoholservering rekommenderar vi t.ex. STAD-utbildningen.
Vi rekommenderar också Krogar mot Knark om hur man arbetar narkotikapreventivt i krog- och nöjesmiljöer.