Att arbeta med alkohol, ett ansvar!

Att arbeta med och sälja alkohol innebär ett stort ansvar

Du som möter gästen förväntas ha kunskap i alkohollagen och dess syfte för en trygg och bra miljö för såväl medarbetare som gäster.

Få en snabb överblick av hur alkohollagstiftningen ser ut och vad som krävs för att servera alkoholhaltiga drycker

Att alkohol räknas som ett självklart inslag i restaurangutbudet tror vi att de flesta håller med om. Men med rätten att få servera alkoholhaltiga drycker följer också skyldighet i att ha kunskap om hur alkoholen påverkar människor, hur viktigt det är med leg-kontroll och hur vi undviker överservering.

Denna utbildning ger en snabb överblick av hur alkohollagstiftningen ser ut och vad som krävs för att servera alkoholhaltiga drycker*.

Delområden:

Utbildningens innehåll:

Kursen är ca 2 timmar. Kursintyg ingår. Denna kurs kombineras med fördel med någon av våra andra utbildningar.

*Om du vill gå en fördjupande utbildning om Ansvarsfull Alkoholservering rekommenderar vi t.ex. STAD-utbildningen.

Vi rekommenderar också Krogar mot Knark om hur man arbetar narkotikapreventivt i krog- och nöjesmiljöer.

Är du intresserad av någon av våra utbildningar?