Vinutbildning
Vi erbjuder vinutbildning på tre olika nivåer – liten, mellan och stor
Vår lilla utbildning är en introduktion om vad vin är, hur vin tillverkas, vilka de vanligaste druvorna är och hur vin ska serveras, med fokus på vitt- och rött vin. Vår mellan- och heldagsutbildning är för dig som vill lära dig mera om vin.
Vinutbildning liten
Vinutbildning mellan
Vinutbildning stor
Vinutbildning liten
För dig som vill börja lära dig om vin
Ger dig en grundläggande inblick i vinets underbara värld.
Delområden:
- Grunden i tillverkning av vin; rött och vitt vin
- Druvsorter
- Servering/hantering/defekter
- Provning av vita och röda viner
Utbildningens innehåll:
- Hur vin produceras; rött- och vitt vin
- Vilka druvsorter det finns och hur de vanligaste smakar, provning av rött- och vitt vin
- Servering och hantering av vin, förvaring och defekter
Kursen är ca 2 timmar. Kursintyg ingår.

Vinutbildning mellan
För dig som vill lära dig grunderna om vin och hur man kombinera vin med mat
Du får en bra grund i vinets värld, hur vin kom till, grunden för tillverkning av vin. De vanligaste druvsorterna som vi även provar. Vi går också igenom hur man kombinerar mat och vin både i teori och praktik.
Delområden:
- Historia
- Grunden i tillverkning av vin; rött-, vitt- och mousserande vin
- Druvsorter, provning av de vanligaste druvsorterna
- Mat och vin i kombination
- Servering/hantering/defekter
Utbildningens innehåll:
- Vinets historia
- Hur de olika typerna av vin produceras; rött-, vitt- och mousserande vin
- Vilka druvsorter det finns och hur de vanligaste smakar, provning av rött-, vitt- och mousserande vin
- Vad vi skall tänka på när vi kombinerar mat och vin
- Servering och hantering av vin, förvaring och defekter
Kursen är ca 4 timmar. Kursintyg ingår.

Vinutbildning stor
För dig som vill veta ännu mer om vin
Ger dig fördjupad kunskap om de olika typerna av vin. Hur de framställs, hur de vanligaste druvsorterna smakar och hur man kombinerar mat och vin. Teori varvat med provningar.
Delområden:
- Historia
- Tillverkning av mousserande, vitt, rosé och rött vin
- Druvsorter
- Länder och regioner
- Mat och vin i kombination i teori och praktik
- Servering/hantering/defekter
Utbildningens innehåll:
- Vinets historia
- Hur de olika typerna av vin produceras; rött-, vitt-, mousserande- och rosévin
- Vilka druvsorter det finns och hur de vanligaste smakar, provning av rött-, vitt- och mousserande vin
- Hur vin reagerar med de 5 grundsmakerna och vad vi skall tänka på när vi kombinera mat och vin
- Servering och hantering av vin, förvaring och defekter
- Hur man planerar sin vinlista
Kursen är en heldag inkl lunch. Kursintyg ingår.

Intresseanmälan
Är du intresserad av våra vinutbildningar, eller någon av våra andra utbildningar?
Vinkurs som E-utbildning
Du vet väl att vi även har en E-kurs om vin som du kan gå via din dator, surfplatta eller telefon?