Vinutbildning Stor

VINUTBILDNING STOR – för dig som vill veta mer om grunderna om vin

Ger dig fördjupad kunskap om de olika typerna av vin. Hur de framställs, hur de vanligaste druvsorterna smakar och hur man kombinerar mat och vin. Teori varvat med provningar.

DELOMRÅDEN
• Historia
• Tillverkning av mousserande, vitt, rosé och rött vin
• Druvsorter
• Länder och regioner
• Mat och vin i kombination i teori och praktik
• Servering/hantering/defekter

UTBILDNINGENS INNEHÅLL
• Vinets historia
• Hur de olika typerna av vin produceras; rött-, vitt-, mousserande- och rosévin.
• Vilka druvsorter det finns och hur de vanligaste smakar, provning av rött-, vitt- och mousserande vin.
• Hur vin reagerar med de 5 grundsmakerna och vad vi skall tänka på när vi kombinera mat och vin
• Servering och hantering av vin, förvaring och defekter.
• Hur man planerar sin vinlista

Kursen är en heldag inkl lunch. Kursintyg ingår.

Några ord från kursdeltagare om våra vinutbildningar:

”Väldigt inspirerande! Jag känner att jag vill lära mig mer!”

”Väldigt intressant, jag tar med mig nya kunskaper om att identifiera smaker!”

”Går härifrån med nyväckt intresse och fascination av viner och deras värld. Nu vill jag lära mig mer!”