Att arbeta med alkohol, ett ansvar!

Att arbeta med och sälja alkohol innebär ett stort ansvar, där du som möter gästen förväntas ha kunskap i alkohollagen och dess syfte för en trygg och bra miljö för såväl medarbetare som gäster.

Att alkohol räknas som ett självklart inslag i restaurangutbudet tror vi att de flesta håller med om. Men med rätten att få servera alkoholhaltiga drycker följer också skyldighet i att ha kunskap om hur alkoholen påverkar människor, hur viktigt det är med leg-kontroll och hur vi undviker överservering. 

Denna utbildning ger en snabb överblick av hur alkohollagstiftningen ser ut och vad som krävs för att servera alkoholhaltiga drycker*.
DELOMRÅDEN:
• Alkohol, en berusningsdryck
• Droger på krogen
• Alkohollagen
UTBILDNINGENS INNEHÅLL:
• Hur alkoholen påverkar hjärnan
• Minderårig och leg-kontroll
• Droger, de vanligaste substanserna
• Varför alkohollagen finns
• Hur vi undviker överservering
Kursen är ca 2 timmar. Kursintyg ingår.
Denna kurs kombineras med fördel med någon av våra andra utbildningar.


*Om du vill gå en fördjupande utbildning om Ansvarsfull Alkoholservering rekommenderar vi t ex STAD-utbildningen. Läs mer här.