2-Dagars Barspecial med Hans Bihl

I denna utbildning kombineras utbildning i grundläggande barkunskap med en barhopping! Vi gör nedslag på några av Stockholms hetaste vattenhål för att få inspiration och insyn i deras bararbete.

Dagen efter möts vi upp igen för uppföljning, utvärdering, fördjupning och försäljning.

Vi kommer att prata om produkter, arbetstekniker , blanda klassiska och mer trendiga drinkar samt gå igenom och planera för hur du kan göra din bar mer effektiv och lönsam.

Med inspiration som ledstjärna fokuserar vi på praktiskt bararbete och hur du kan utveckla och utnyttja baren bättre. Vi blandar och provar 20 talet drinkar. Fokus ligger på klassiska drinkar men givetvis kommer vi även att blanda mer trendiga drinkar också.
Genom att blanda lärarledda moment med praktiska provningar blir det lättare att ta till sig utbildningen.

UR UTBILDNINGENS INNEHÅLL
• Drinkblandning med provning • Arbetstekniker och arbetsstationen
• Rekommendation och försäljning av drinkar • Produktkunskap
• Utrustning & glas • Drinkmenyn • Analyser och slutsatser

Hans Bihl som bedriver barutvecklingsföretaget BRABAR AB. Han har arbetat heltid med barutbildningar sedan 1995 och drivit YH utbildningen (200p) International Bar Management, Grythyttans Bartenderskola. Hans blev även ”Årets branschförbättrare” på B.C.A. galan 2011.